Vraag: Kan mijn hond ook speurhond worden?

Antwoord:

Ja, want IEDERE hond kan leren speuren. Ook uw hond:

  • Klein/groot: Van Chihuahua tot Duitse Dog en alles wat daar tussenin zit kan leren speuren.
  • Pups: Pups en jonge honden leren spelenderwijs om hun neus te ontwikkelen en geconcentreerd bezig te zijn zonder zich fysiek te overbelasten. Jong geleerd is oud gedaan.
  • Oudere / bejaarde honden: Zelfs als andere zintuigen zoals de ogen en de oren het opgeven blijft de neus meestal werken. Daarom beleven ook hoog bejaarde honden veel plezier aan het volgen van een spoor en het vinden van de spoorloper.
  • Onzekere honden: Speuren kan honden zelfverzekerder maken doordat zij de taak / verantwoording en het vertrouwen van hun eigenaar krijgen om samen een spoor te volgen. De kick van het vinden van de spoorloper geeft de honden zelfvertrouwen.
  • Drukke honden en honden met een gedragsprobleem (zoals agressie, angst, hyperactiviteit): Door de intensieve lichamelijke en vooral geestelijke inspanning verbranden de honden tijdens het speuren veel energie. Tijdens de speurtrainingen leren honden zich beter en langer te concentreren. Een logisch gevolg hiervan is dat deze honden rustiger worden.
  • Honden met een fysieke beperking: Bij Praktijkspeuren wordt gebruik gemaakt van de paden in het bos. We lopen dus niet dwars door de bossen heen. In overleg met de dierenarts of fysiotherapeut kunnen honden met gewrichtsproblemen op een beheerste manier hun energie kwijt met Praktijkspeuren.
    Het voorgaande geldt natuurlijk ook voor alle puber, jonge en middelbare honden, want alle honden vinden het geweldig om met hun neus te werken. Ze vinden dat het leukste wat er is!

«Terug